MENU

Uiteindelijk toch de volle buit voor Quick Steps na comeback van Verburch!

Na vorige week tegen KMD hadden de mannen van Quick Steps iets goed te maken. Er werd fanatiek getraind en de focus was er. Maar kon de focus ook geuit worden in het spel? 
Tegen KMD kwam zoals gezegd Quick Steps al snel op achterstand. Nu was de eerste goede kans voor de thuis spelende ploeg! Struan Ridderhof legde een goed genomen corner op het hoofd van Dennis Vink, hij kopte de bal in de hoek maar de doelman van Verburch had een zeer goede reflex en keerde de bal van de lijn.

De toon was gezet en Quick Steps ging op jacht naar de openings treffer! 
 

Verburch had in de eerste 20 min weinig in te brengen. In de 28e minuut was het dan zover! Een schot vanaf rand 16 meter van de jarige Ricardo van Ballegooyen werd van richting veranderd door spits Ricardo van Gorsel! 1-0! Dit was gezien het spel beeld verdiend! Verburch kreeg voor rust nog de kans op de gelijkmaker.

Quick Steps gaf de kans min of meer zelf weg nadat de bal slecht verwerkt werd. De linksbuiten van Verburch schoot de bal rakelings langs het doel van keeper Jan Wakem. Met een voorsprong de rust in was dit seizoen voor Quick Steps nog niet gebeurd. In de voorbije wedstrijden was de 2e helft de betere van de wedstrijd, dus dan zou het wel goed moeten komen toch?
 

In de 2e helft ging Quick Steps door met waar het gebleven was. Verburch had het lastig en de 2-0 kon niet lang uitblijven. Een heel snel genomen vrije trap rond de middenlijn van Struan Ridderhof, was de perfecte assist op spits Ricardo van Gorsel die de (goed presterende) doelman van Verburch omspeelde en zijn 2e van de middag maakte! Er was geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub. Verburch probeerde het wel maar kon niet echt een vuist maken en de eindpass ontbrak. 
 

Normaal gesproken nooit een woord over de baas van het veld, de scheidsrechter. De man moet gerespecteerd worden en met rust gelaten worden. In deze tijden van het amateur voetbal moet men blij zijn dat deze mannen de wedstrijden nog in goede banen willen leiden.
 

In goede banen willen leiden inderdaad. De gehele wedstrijd was de beste man met kaarten aan het strooien. Een overtreding is een overtreding en een gele kaart idem. Maar aanvoelen of een 2e gele kaart ook een gele kaart is voor een rode kaart, is toch iets anders. Zo geschiede met nog een ongeveer 15 min op de klok. 
 

Quick Steps verdediger Prince Addai had geel op zak, maakte een overtreding en kreeg direct zijn 2e gele, zonder enige waarschuwing etc. De wedstrijd kantelde en Verburch ging er weer in geloven! Dit resulteerde in een snelle aansluitingstreffer, 2-1. Quick Steps was even van slag maar bleef knokken om de voorsprong vast te houden, vrouw en kinderen eerst! Maar 3 minuten voor tijd maakte Verburch de gelijkmaker! Het ongeloof was van iedere Quick Stepper af te lezen. Hoe kon dit uit handen gegeven worden? Met nog een aantal minuten blessure tijd moesten de mannen van Quick Steps niet een voorsprong verdedigen maar een gelijk spel, waar men genoegen mee moest nemen. 
 

Of toch niet? In de 94e min nam Quick Steps aanvoerder Jordi Versteeg zijn ploeg aan de hand en werd weggestuurd op de linkerkant door Roan van Baaren (die na lang blessure leed circa 8 maanden! weer zijn minuten kan maken). Versteeg zocht de achterlijn op en legde de bal terug op de instormende andere Jarige job, Raoul Hok a Hin. Met zijn laatste krachten schoot hij het leder beheerst binnen! 3-2 ! Wat een ontlading bij het team van trainer Dick Hooning! Supporters van beide clubs hielden hier geen rekening meer mee. Wat een veerkracht met 10 man! 
 

Ondanks een goede comeback van de uitspelende ploeg moet dit wel een terechte uitslag zijn gezien het spelbeeld van de wedstrijd. En de rode kaart van Quick Steps waar door de wedstrijd kantelde? Die zijn we al vergeten, er werden handen geschut voor een sportieve wedstrijd van beide kanten.
 

Men heeft op het terrein van Quick Steps al gekke slotfases mee gemaakt maar deze kan ook in de boeken! Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen Velo voor Quick Steps. Nu eerst genieten van de altijd gezellige 3e helft! 
 

Tot volgende week!
 

Opstelling:

Jan Wakem, Desley Roodenburg, Prince Addai, Dennis Vink, Jordi Versteeg (c), Ricardo van Ballegooyen, Nick den Heijer (Roan van Baaren), Raoul Hok a Hin, Struan Ridderhof (Tony Roerade), Griffith Klaver, Ricardo van Gorsel. Wissels: Jack Jordaan, Diana Ridderhof, Tony Roerade, Kees Brouwers, Roan van Baaren.