MENU

Slechte eerste helft kost Quick Steps de wedstrijd tegen KMD.

Iedereen bij Quick Steps was er klaar voor, de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen! Sponsoren en ereleden waren massaal naar het terrein aan de Nijkerklaan gekomen om het vernieuwde Quick Steps te aanschouwen tegen KMD uit Wateringen. De vernieuwingen kon men onder andere zien langs de lijn met de sponsorborden, en de nieuwe wedstrijd-, presentatie- en inloopshirtjes. Om deze dag af te sluiten stond er na de wedstrijd een feest ingepland met zanger Ronnie Ronaldo. Zoals u leest, genoeg ingredienten om vol passie aan deze wedstrijd te beginnen!
 

Helaas was deze passie ver te zoeken in de eerste helft. Quick Steps werd overlopen en de 0-1 stond al binnen 3 minuten op het scorebord. Een diepe bal bal achter de verdediging van Quick Steps, dat op dat moment dicht tegen de middellijn aanstond, kon niet verwerkt worden. De rappe aanvaller van KMD liep ongehinderd op het doel af en vlak voor keeper Jan Wakem legde hij de bal opzij waardoor zijn medespeler makkelijk in kon tikken.
 

Quick Steps kreeg vlak daarna een goede kans op de gelijkmaker maar Ricardo van Gorsel werkte de bal over het doel heen na een goede actie van Struan Ridderhof. KMD bleef richting het doel van Quick Steps komen. Een corner werd bij de eerste paal door de Quick Steps keeper in eigen goal geslagen, 0-2 binnen 10 minuten. Quick Steps speelde passieloos en slap en de 0-3 liet dan ook niet lang op zich wachten. Er moet gezegd worden dat het een mooie aanval was van KMD maar de manier waarop de voorzet werd gegeven en vrij ingekopt kon worden, laat je toch denken dat het voorkomen had kunnen worden.
 

Wat er gezegd is in de kleedkamer zullen we nooit weten, maar dat het effect heeft gehad mag duidelijk zijn. Na de thee zagen we een heel ander Quick Steps, we zagen nu een team dat wel gezamenlijk voor elke meter vocht en de tegenstander niet de ruimte gaf die het in de eerste helft wel weg gaf. Met vlagen werden er mooie aanvallen op gezet.
 

KMD kwam niet meer aan voetbal toe en wist in de 2e helft slechts 1 keer een schot op het Quick Steps doel te vuren. Er waren een hoop rommelige situaties voor het goal van de KMD keeper maar echt grote kansen dwong Quick Steps niet af. Wel zagen we een opgebloeide Griffith Klaver in de 2e helft die 2 man uitkapte en beheerst de 1-3 binnen schoot. Kees Brouwers mocht nog een paar keer aanleggen voor een vrije trap vlak bij de 16 meter lijn en de vele voorzetten werden of weggehaald door de KMD verdedigers of de keeper voorkwam een doelpunt. Het is jammer dat de 2-3 uitbleef want het had nog een spannende wedstrijd geworden op die manier.
 

Quick Steps had deze zatermiddag een tegenstander in KMD waarin meer kwaliteit rondloopt. Maar als we 90 minuten met dezelfde passie, strijd en inzet hadden gespeeld als in de 2e helft, had er meer ingezeten. Zaterdag 07 Oktober speelt Quick Steps thuis tegen Verburch. Weer een sterkte tegenstander, maar onze mannen hebben afgelopen zaterdag hun lesje wel geleerd.