Nieuws

20-09-2020

Heldendaad van onze jongens van het tweede, afgelopen zaterdag aan de Albardastraat! De diverse media zijn er inmiddels ook al opgedoken. Robbert Dingshoff heeft er namens het bestuur al diverse te woord gestaan.

Onderstaand het volledige artikel op de website van RAS.

https://www.hvvras.nl/1/1002/helden-bestaan-nog-spelers-quick-steps-2-redden-bejaarden-uit-sloot

Zie ook:

https://www.omroepwest.nl/nieuws/4110768/Voetbalteam-redt-ouder-echtpaar-uit-sloot-Zonder-hen-waren-ze-er-niet-meer-geweest

https://www.ad.nl/den-haag/voetbalspelers-aarzelen-geen-moment-en-duiken-sloot-in-om-twee-ouderen-te-redden~aa8572df

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/voetbalteam-redt-scootmobielers

Afgelopen dinsdag zijn de heer en mevrouw Fokke op bezoek geweest bij de training van het 2e om ze nog eens extra te bedanken. Bloemen en drankjes werden overhandigd, en ook de media waren van de partij.

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/voetbalteam-redt-scootmobielers/?fbclid=IwAR3j0cBNaLOPagMYaM_g8Uq8wkMufhD_b4ZY16z6RDXGSPCs3AemPQI4itc

https://nos.nl/regio/zh-west/artikel/43207-tinus-en-rosa-bedanken-voetbalteam-dat-hen-uit-de-sloot-redde-ze-verdienen-een-lintje

 

16-09-2020

Chris is 65 jaar lid van onze vereniging en gaf bij de benoeming van huidig bestuur aan op de ALV van januari 2017 dat hij erg blij was dat hij nog lid kon blijven van zijn mooie vereniging. 

Iedere ALV toonde Chris grote betrokkenheid en gaf Chris ons een compliment en dat was erg fijn.

Ook zijn wij in 2018 bij hem thuis geweest en daar lag een heel klein beetje van het archief wat Chris decennia lang heeft bijgehouden, zeer indrukwekkend en mooi om te zien. 

In de voorbereidingen van ons 85-jarig jubileum in november 2019 heeft Chris een grote rol gespeeld en ontving hij van Arlette een mooi gevuld voetbalplaatjesalbum. 
Chris was zichtbaar ontroerd en wij zijn vandaag ontroerd, want we nemen afscheid van een trouwe Quick Stepper die verantwoordelijk was voor heel ons archief wat onder andere is opgeslagen bij de Gemeente Den Haag omdat het zoveel is..

In verband met corona mogen alleen genodigden de plechtigheid bijwonen. Een aantal oud en huidige bestuursleden zullen aanwezig zijn en zullen Chris en familie nog toespreken.

Quick Steps forever voor jou Chris.

Bestuur Quick Steps

 

11-09-2020

In de vroege morgen van donderdag 10 september is ons erelid, Chris Utermark, in de leeftijd van 87 jaar overleden.  

Chris was ruim 70 jaar lid van onze vereniging en al die tijd is hij nauw betrokken gebleven bij het wel en wee van Quick Steps. Nagenoeg elke ledenvergadering was hij aanwezig, tot de laatstgehouden ALV van juni 2019. En elke keer wilde Chris bij de rondvraag wel even het woord, waarbij hij tot slot altijd de bestuursleden bedankte voor hun inzet voor zijn vereniging.

In de beginperiode heeft hij natuurlijk wekelijks bij de jeugd en later bij de senioren een balletje mee getrapt. Maar al gauw was hij ook naast het voetballen actief voor de vereniging. Op bestuurlijk niveau was hij o.m. algemeen secretaris en vicevoorzitter. Daarnaast was hij ook regelmatig meerdere seizoenen lid van de kascommissie die de jaarcijfers controleerde. Verder verzamelde hij alle wetenswaardigheden, foto’s en rekwisieten over Quick Steps. Hij heeft hiermee een archief aangelegd dat hij vele jaren trouw en zorgvuldig heeft beheerd. Dit werk heeft hij altijd tot kortgeleden met volle overgave gedaan. Het grootste deel hiervan is uiteindelijk overgedragen aan het Gemeentearchief van Den Haag.

Bij het 50-jarig jubileum van Quick Steps kondigde onze voorzitter, Bing Kappenburg, aan dat om de 5 jaar bij de lustrumviering een reünie moest komen. Onder leiding van Chris zijn deze reünies georganiseerd en werden met zijn adressenbestand vele oud-leden steeds uitgenodigd. Dit waren immer zeer geslaagde bijeenkomsten.    

Voor zijn vele verdiensten werd Chris niet alleen benoemd tot lid van Verdienste, maar bij het 75-jarig jubileum van Quick Steps ook zeer terecht tot ERELID.

De reünie van de viering van ons 85-jarig bestaan in november 2018 is voor de laatste keer onder Chris’ leiding geweest. Voortzetting van deze traditie zou aan hem een mooie nalatenschap én herinnering zijn.

In 2019 sukkelde Chris met zijn gezondheid en moest hij ook een operatie ondergaan. Aan het begin van 2020 hoorden we dat zijn situatie achteruit ging maar het ging nog redelijk. Tot eind vorig week waarna het snel bergafwaarts ging. Nadat hij van zijn dierbaren afscheid had genomen - hij lag in zijn bed met onder het laken zijn onlangs aangeschafte Quick Steps-handdoek -, is hij in zijn slaap in de nacht van woensdag op donderdag zachtjes weggegleden. Hij ruste in vrede!    

Met veel respect en waardering past ook bij Chris het motto ‘Quick Steps for ever’.

We wensen zijn partner Trees, zijn kinderen en kleinkinderen, zijn zussen en broers en andere naaste dierbaren veel sterkte met de verwerking van het verlies in de wetenschap dat de QS-familie meeleeft.

 

Afbeelding
Afbeelding
30-08-2020

We zijn op zoek naar enthousiaste jeugdtrainers en hebben dat in de vorm van onderstaande vacature gedaan.
Dit bericht is inmiddels op verschillende media geplaatst.
Zie bijvoorbeeld: 
https://www.hethaagsamateurvoetbal.nl/laatste-nieuws/27454/voetbalvereniging-quick-steps-is-op-zoek-naar-meerdere-jeugdtrainers
Dus weet je iemand, of ben jij zelf die persoon, neem dan contact op met Henk!

Onderstaand de integrale tekst van de vacature.

Quick Steps is een sportieve en gezellige amateurvereniging midden in de wijk Rustenburg-Oostbroek. We willen dat iedereen, ongeacht niveau, met plezier kan spelen bij Quick Steps.

Daarnaast is het de ambitie middels een meerjarenplan om alle jeugdteams van de club op een hoger niveau te laten acteren. Heb jij interesse om ons jeugdkader te versterken met jouw kennis en kunde en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jeugdspelers, teams en de jeugdafdeling? Dan zijn wij op zoek naar jou!!!

Wij zijn op zoek naar:

 • Gediplomeerde jeugdtrainers(ervaren en beginners) of u bent bereid deze te halen
 • Jeugdtrainers die affiniteit hebben met jongeren
 • Jeugdtrainers die beschikken over pedagogische kwaliteiten
 • Jeugdtrainers die optimistisch en enthousiast zijn en positief coachen
 • Jeugdtrainers die om kunnen gaan met de multiculturele populatie van onze jeugdleden
 • Jeugdtrainers die 2x per week training geven en op zaterdag de wedstrijd begeleiding doen
 • Jeugdtrainer die bereid is een oefentraining te verzorgen ter beoordeling

Wij bieden:

 • Een leuke samenwerking met het jeugdkader in een gezellige werksfeer
 • Een duidelijke organisatie en structuur
 • Kwalitatieve trainingsmaterialen en kleding
 • Vergoeding in overleg

Bij interesse kunt u contact opnemen met de jeugdvoorzitter Henk Naipal, te bereiken via
jeugdvoorzitter@quicksteps.nl of 06-14112711

29-08-2020

Vanaf vandaag gaan de meeste teams weer van start voor competitie en beker. Maar helaas is nog niet alles zoals het was.
Ook Quick Steps heeft tal van maatregelen genomen en spelregels opgesteld. Bekijk daarom goed onderstaande flyers. Ze zijn ook opgehangen in het clubgebouw,
bij de kleedkamers en elders op het terrein.

Hieronder zijn de diverse protocollen te lezen, zoals deze opgesteld zijn door de KNVB.
LET OP: waar er verschillen zijn tussen de protocollen van de KNVB en de richtlijnen van Quick Steps, dan geldt de 'meest strenge' van de twee.

Protocol Spelers
Protocol Trainers
Protocol Ouders en toeschouwers
Protocol Arbitrage
Protocol Verenigingsbestuurders
Protocol Accomodatiezaken
Protocol Veiligheid & Hygiene

 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
25-08-2020

Donderdag 24 september, om 20.00 uur, is er weer een Algemene Ledenvergadering.

Maar deze keer anders dan anders zul je begrijpen.
We kunnen vanwege de geldende richtlijnen helaas slechts 30 leden toelaten.
Daarom dien je je dit keer van tevoren aan te melden op de volgende manier:
Stuur een email naar het bestuur (bestuur@quicksteps.nl) of gebruik het contactformulier op de website.
Je aanmelding moet vóór 17 september binnen zijn, en dus helaas hebben dan slechts de eerste 30 aanmeldingen een plekje.

Er staan overigens wel een paar belangrijke punten op de (voorlopige) agenda, onder andere:

- Financiën (begroting en jaarverslag)
- (Her)benoeming bestuursleden
- Corona maatregelen
- Toekomst Quick Steps

Bestuur Quick Steps

09-07-2020

Als het aan het bestuur ligt wordt Bob Langerak (34) de nieuwe Secretaris Senioren vanaf aankomend seizoen bij Quick Steps.

Bob is ruim 28 jaar lid van de vereniging en vervult al meerdere jaren diverse functies binnen de vereniging. Hij is naast speler ook één van de grootste vrijwilligers binnen de vereniging en is op dit moment onder andere actief als grensrechter 1e elftal, commissielid en scheidsrechter.

Doordat het bestuur enkele organisatorische wijzigingen heeft aangebracht en daardoor de ZaMi commissie meer verantwoordelijk- en bevoegdheden heeft gegeven is dit een goede ontwikkeling.

Bob zal namelijk samen met Senioren voorzitter Ronald Batist de ZaMi commissie aansturen en de leiding hebben over de hele seniorenafdeling.

‘Bob heeft hiervoor de capaciteiten en staat echt midden in de spelersgroep en de nieuwe technische staf. Hij is hierdoor een belangrijke schakel tussen de selectie, ZaMi commissie én het Dagelijks Bestuur en dat is een rol die wij hebben gemist in de afgelopen seizoenen’. Achter de schermen pakt Bob deze rol al een tijdje, maar het is fijner en transparanter om hem ook deze formele rol te bieden’, aldus Demis Donders van het Dagelijks Bestuur die zeer enthousiast is dat Bob deze rol wilt accepteren.

Bob Langerak zal tijdens de eerstvolgende ALV worden voorgedragen door het bestuur en hopelijk wordt hij gekozen door de leden. Eventuele tegenkandidaten kunnen zich aanmelden bij het bestuur van Quick Steps.

 

Afbeelding
03-07-2020

Waarbij het bestuur bewust een keuze heeft gemaakt door alle huidige sponsors een brief te sturen waarbij de overeenkomsten een half jaar verlengd worden zonder kosten, hebben de hoofdsponsors van de senioren op eigen initiatief aangegeven dat zij graag onder dezelfde voorwaarden een jaar langer trotse hoofdsponsors willen blijven van de senioren van Quick Steps.

De drie actieve ondernemers bij Quick Steps realiseren hoe zwaar een vereniging het kan hebben in deze tijd, maar willen net als de club weer verder vooruit kijken naar het nieuwe seizoen.

Des te meer is het bestuur van Quick Steps zeer blij om te mogen mededelen dat ROS Schilderwerk & Onderhoud, Wessels Makelaardij en V&S Automotive nog een jaar langer de hoofdsponsors zijn van onze senioren.