Nieuws

01-05-2021
Afbeelding

 

Zojuist bereikte ons het droevige nieuws dat Ben Tentij volkomen onverwacht is overleden.

Iedereen kende Ben. Jarenlang actief binnen de vereniging. Ook afgelopen week zelfs nog weer bezig geweest met schilderwerk van de kleedkamers. Ongelofelijk dat dit nu de laatste keer is geweest.

Zodra er meer te melden valt zullen we dit delen met jullie.

We wensen als Quick Steps familie alle naasten veel sterkte toe!

Rust in vrede Ben!

Update 2-5:

Gistermiddag is er op het QS-terrein een kleine herdenking geweest, waarop allerlei herinneringen aan Ben zijn opgehaald. Dit betreft recente tijden, maar gaan ook vaak al ver terug. Te denken valt aan zijn vrienden van de 'zondag', waarbij vooral illustere namen als Hans van Hooft en Willem Verstappen vaak langskwamen. Maar ook aan de bardiensten met Bing. Zij wilden samen hoe dan ook als koningskoppel een dienstje draaien. Vroeger naar Jorissen, tegenwoordig was dat vaak het vissen met Peet en Peet (en meestal vele anderen), reisjes naar de finish van de Tour, Valkenest. En natuurlijk, we kunnen er niet omheen: zijn bijzondere werk. Daar werden uiteraard ook grappen over gemaakt. Ben kon dat zelf als geen ander relativeren. Afgelopen week, zoals gezegd, gewoon nog op Quick Steps. Mijn 'klusmaatje', zoals Richard zo mooi zei. Vergeten we ook nog zijn affiniteit met zeilen. Ben schijnt onlangs nog een bootje op de kop te hebben getikt, maar niemand kon daar het fijne van achterhalen. 

Raymond Oppers heeft inmiddels al contact gehad met zijn goede vriendin Natalie. Ook over eventuele wensen van Ben. Mocht het zo zijn dat dit voor iedereen openbaar is, dan zal dit ook op deze plek gedeeld worden.

 

26-02-2021

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang voor de eerste editie van het: I.M. Bing Kappenburg toernooi aan de Nijkerklaan in Den Haag.

Bij deze eerste editie zullen de volgende clubs aanwezig zijn met het 1e én 2e elftal:

- s.v. Loosduinen

- s.v. Erasmus

- Hvv Ras

Een heel erg mooi deelnemersveld vindt de ZaMi commissie van Quick Steps en als club zijn wij dankbaar dat deze clubs aanwezig willen zijn bij de 1e editie.

De wedstrijden vinden plaats op dinsdag 24 augustus, donderdag 26 augustus en zaterdag 28 augustus 2021.

Op de finaledag zal Quick Steps uiteraard zorgdragen voor een hapje, drankje en muziek!*

* Alles onder voorbehoud i.v.m. de mogelijkheden t.z.t. omtrent de coronamaatregelen.

 

Erevoorzitter Bing Kappenburg

Quick Steps verloor op 5 juni jl. misschien wel de grootste steunpilaar die zij heeft gekend.

Bing Kappenburg was onze Erevoorzitter die ruim 60 jaar lid is geweest, waarvan hij 35 jaar algemeen voorzitter is geweest.

Helaas zien we je nu niet meer langs de lijn staan en dat doet nog steeds pijn, maar wij hebben een belofte: de Quick Steps familie gaat jou nooit vergeten!

Forever Quick Steps, Forever Erevoorzitter Bing Kappenburg.  

 

 

Bing Kappenburg

     - Donald Johannes René –

* Den Haag, 2 oktober 1946            † Den Haag, 5 juni 2020

 

Afbeelding
01-02-2021

Beste leden,
 
Als allereerste hopen wij dat jij en je familie en vrienden nog in goede gezondheid verkeren. Net als jullie hadden wij gehoopt dat de besmettingen dusdanig naar beneden zouden gaan, dat we wellicht weer aan wedstrijden mochten gaan denken. Helaas is niets minder waar.
 
In onze vorige brief aan jullie, van 24 december jl., hebben wij een dringende oproep gedaan aan jullie om de contributie alsnog te voldoen van dit seizoen. Dit is echt noodzakelijk om ons verlies enigszins te beperken. Tegelijkertijd vinden wij het ook heel erg belangrijk om alle spelende leden een tegemoetkoming aan te bieden, want we hebben simpelweg dit jaar nauwelijks gevoetbald.
Wel kan de jeugd gelukkig doortrainen en dat wordt volop gedaan in grote aantallen met veel begeleiding, maar zeker voor de senioren hebben de maatregelen grote consequenties.
In de afgelopen weken hebben wij meerdere gesprekken gevoerd met onder andere de Gemeente Den Haag, KNVB en andere partijen waar wij voornamelijk kosten aan moeten betalen en hier hebben wij afspraken over gemaakt. Als laatste hebben wij kritisch gekeken naar de kosten die we onder andere intern maken en deze kunnen we drastisch naar beneden bijstellen.
 
Wij willen als bestuur niet langer meer wachten op welke kosten wij dit seizoen niet meer hoeven te betalen, wat er toegekend wordt aan nieuwe subsidies, etc. Daarom hebben wij een kortingsregeling bedacht voor onze spelende leden die ons volgend seizoen nog steeds trouw blijven. De korting wordt gegeven op de contributie van seizoen 2021-2022 en doorgevoerd bij NIKKI.
 
Deze kortingsregeling heeft wel een aantal voorwaarden en daar zullen wij als bestuur helaas zeer strikt in moeten zijn.

De voorwaarden zijn als volgt en gelden alleen voor de spelende leden:

1. Deze kortingsregeling geldt alleen als de huidige contributie van seizoen 2020/2021 volledig is betaald via NIKKI vóór 1 mei 2021. Eventueel openstaand saldo kan je direct bij NIKKI opvragen via quicksteps@nikki.nl;

2. Deze kortingsregeling geldt alleen voor spelende leden die géén gebruik maken van een ooievaarspas vanuit de Gemeente Den Haag;

3. De teruggave van €25,- op onze clubpas naar aanleiding van diverse uren vrijwilligerswerk komt hiermee te vervallen en kan je dus niet terugvragen. Wij hopen uiteraard dat je alsnog vrijwilligerswerk wilt en/of blijft uitvoeren;

4. Dit seizoen ben je spelend lid en volgend seizoen blijf je lid bij Quick Steps.

 

Deze kortingsregeling geldt niet volledig voor nieuwe leden, maar ook hier is een kortingsregeling van toepassing in kleinere mate.
 
Mochten bovengenoemde voorwaarden allen van toepassing zijn, dan geldt voor jou de eenmalige kortingsregeling voor het aankomend seizoen 2021-2022.
 
De kortingsregeling ziet er als volgt uit:
 
Bestaande leden:*

  Contributie seizoen 2020-2021 Korting in euro's Nieuwe contributie seizoen 2021-2022
Senioren € 280,00 € 98,00 € 182,00
Jeugd JO14 t/m JO16 € 210,00 € 52,50 € 157,50
Jeugd t/m JO13 € 180,00 € 45,00 € 135,00

 
* mits volledig hebben voldaan aan de voorwaarden die hierboven zijn beschreven (punt 1 t/m 4)
 
Op 1 mei 2021 ontvangen wij van NIKKI een actueel contributie-overzicht van dit seizoen waarin wij kunnen zien wie zijn of haar volledige contributie heeft betaald vóór deze datum en zal de korting automatisch administratief ingeregeld worden voor volgend seizoen mits ook aan de andere voorwaarden wordt voldaan. Jij als spelend lid hoeft hier niets voor te doen.
 
Nieuwe leden seizoen 2021-2022:

  Contributie seizoen 2020-2021 Korting in euro's Nieuwe contributie seizoen 2021-2022
Senioren € 280,00 € 56,00 € 224,00
Jeugd JO14 t/m JO16 € 210,00 € 21,00 € 189,00
Jeugd t/m JO13 € 180,00 € 18,00 € 162,00

 
Als bestuur hopen wij jullie hiermee tegemoet te kunnen komen voor de maatregelen die vanuit de overheid zijn opgelegd. Wij hebben nog steeds een grote uitdaging voor de aankomende jaren om onze club te laten voortbestaan vanuit deze situatie. We hopen dan ook dat iedereen in het belang van Quick Steps meewerkt aan een volledige betaling van de contributie vóór 1 mei 2021. De noodzaak hiervan blijft hoog.
 
Mochten er naar aanleiding van bovenstaande vragen zijn, dan vernemen wij dat graag.
 
Met vriendelijke groet,
Bestuur Quick Steps

 

26-01-2021

Beste leden,

De avondklok is ingegaan en daarom kunnen we ook niet meer ‘s avonds trainen ná 21:00 uur. Net zoals iedereen balen wij ook dat er niet gevoetbald kan worden en missen we de enorme gezelligheid.

Maar gezondheid gaat voor alles!

Volgende week komen wij met goed nieuws omtrent de contributie voor volgend seizoen. Leden verliezen door corona zouden wij heel erg vinden. Wij hopen dat jullie dit waarderen en hopelijk weer tot snel!

Houd je email in de gaten hiervoor!

#staysafeeveryone

Groet,

Bestuur Quick Steps

20-01-2021

Quick Steps en hoofdtrainer Eki Korte zijn er in goed overleg uitgekomen dat Eki ook volgend seizoen hoofdtrainer is van Quick Steps. Er wordt een handtekening gezet onder een nieuw eenjarig contract. Hij gaat zijn 2e seizoen tegemoet aan de Nijkerklaan. Dit doet hij samen met de rest van de huidige technische staf, want ook zij gaan allemaal door.

Het gaat dan om Ron Ridderhof als assistent van Eki en trainer van het 2e elftal, Sandra Schoenmaker als verzorgster van de selectie, Herman van Uffelen als teammanager 1e elftal, Gokhan Sari als keepertrainer van selectie en Leo Valk als leider van het 2e elftal.

Daarnaast zal Cor den Heijer ook de altijd leuke en spannende actiefoto’s blijven maken van onze mannen in het rood en wit. 

Quick Steps is nog wel op zoek naar een grensrechter voor het 1e elftal, want dat is nu minder goed te combineren voor Bob Langerak (bestuurslid) aangezien hij graag meer tijd met zijn gezin wilt besteden i.c.m. zijn bestuursfunctie en wellicht zelf nog wilt gaan voetballen.

De ZaMi commissie is blij dat de hele staf compleet blijft en helaas hebben we nog niet veel gevoetbald door corona, maar zij zien iedere keer weer dat de gehele technische staf er alles aan doet om met de selectie aan de gang te blijven in en buiten het veld. Nu maar hopen dat we ook daadwerkelijk snel weer aan de gang kunnen met de hele groep en volgend seizoen weer een normaal seizoen wordt. Wij gaan wel op zoek naar een nieuwe grensrechter en hopelijk gaat iemand zich hiervoor aanmelden.

 

Afbeelding
07-01-2021

Ondanks de lockdown kun je bij Free Kick Sport toch gewoon aan je nodige Quick Steps kleding of overige spullen komen.

Bestellen kan via de website, je kan de spullen laten bezorgen of zelf afhalen aan de deur.

Mochten jullie iets nodig hebben van onze winkel, bel de winkel 070-3636323 of bestel het online op onze website www.free-kick.nl.

Wij bezorgen het gratis aan huis voor alle leden en je kan het ook aan de deur afhalen.

Wil je meerdere maten proberen dan nemen we dat mee.

Wij zijn aanwezig in de winkel:

Maandag            13.00 – 17.00

Dinsdag              10.00 – 17.00

Woendag            10.00 – 17.00

Donderdag          10.00 – 17.00

Vrijdag                 10.00 – 17.00

Zaterdag              10.00 17.00

Zondag                gesloten

Bij vragen gewoon bellen, we staan u te woord !!!

TEAM FREE KICK SPORT

 

Afbeelding
24-12-2020

24 december 2020

 

Beste leden en iedereen die de club een warm hart toedraagt, 

 

Begin dit jaar zijn wij allemaal geconfronteerd met COVID-19. We hoopten dat het in de zomer van 2020 onder controle zou zijn, maar zitten we er helaas op dit moment nog volledig in. Dagelijks lees je verontrustende berichten over de toenemende ziekenhuisopnames, druk op de zorg, eenzame ouderen én jongeren.
Ook voor sportend Nederland was het ook iedere keer aanpassen. Dan mocht de jeugd wel trainen en voetballen en later weer niet. Dan mochten senioren weer trainen en voetballen en daarna weer niet. Dan weer in groepjes van vier en later in groepjes van twee. 
Het is voor ons als bestuur een zoektocht geweest in de coronacrisis. Mede omdat wij hebben ervaren dat de KNVB vaak dagen later echt duidelijk maakte wat de maatregelen exact voor een vereniging betekenden en de gemeente nog een eigen verordening had.

Wij zitten in het bestuur omdat enerzijds een vereniging een bestuur móet hebben en anderzijds omdat we heel graag willen dat de vereniging kan blijven bestaan. Het valt ons dan ook heel zwaar om iedere keer tegen iedereen te moeten zeggen wat wel en vooral wat nu (tijdelijk) niet meer mag in verband met de overheidsmaatregelen die van kracht zijn. Wij willen niets liever dan dat iedereen weer op ons terrein mag komen voor een training, wedstrijdje of een andere activiteit. Want wij realiseren ons absoluut dat iedereen juist dit echt mist. 

Begin 2021 start het vaccinatieproces en hopelijk kunnen we dan terugkeren naar het oude normale. Tot die tijd moeten wij ervoor zorgen dat we gezond blijven. Zowel financieel als persoonlijk. 

Meerdere leden of partners van ons hebben corona onder haar of zijn leden gehad. Op dit moment is een grote vrijwilliger en leider van de veteranen letterlijk aan het knokken tegen corona. Wij leven dagelijks mee met iedereen die dit virus heeft gekregen en hopen iedereen in goede gezondheid weer te mogen verwelkomen. Waarbij wij ook dagelijks meeleven met de leden, partners of ouders die in de zorg werken. Een groot compliment voor een ieder die zich hiervoor keihard inzet.  

Ook willen wij stilstaan bij het grote gemis van onze Erevoorzitter Bing Kappenburg en Erelid Chris Utermark en alle anderen die ons helaas zijn ontvallen. Maar van bovengenoemde heren weten wij zeker dat zij van bovenaf meekijken en trots zijn op elk lid en elke vrijwilliger die in deze en aankomende periode iets voor onze vereniging doet. Alleen samen kunnen wij dit aan! 

 

FINANCIEEL 

Op financieel gebied moeten we de aankomende periode zeer kritisch zijn op onze uitgaven. 

Dit jaar hebben we heel veel activiteiten helaas moeten missen, zoals het kaartclubje dat wekelijks niet meer heeft mogen kaarten in ons clubgebouw, Go Aprés Ski feest, familiedag, klaverjastoernooien en helaas is ons 87-jarig bestaan op 19 november jongstleden stilletjes voorbijgegaan. Ook ons bekende Oliebollen en Appelflappentoernooi (in top 10 van AD kersttradities Haaglanden) en de nieuwjaarsreceptie gaan dit jaar helaas niet door.   

We kunnen nog heel veel activiteiten opnoemen die niet door hebben kunnen gaan en deze gemiste opbrengsten doen ons financieel pijn. In onze eerder verstuurde brief gaven wij aan dat wij financieel gezond zijn, maar het opgebouwde eigen vermogen slinkt hierdoor behoorlijk tot bijna het minimale.  

Door de gemiste opbrengsten van activiteiten komt onze begroting voor dit jaar op een verlies van ongeveer - € 13.500,-. Helaas zijn er nog veel leden die de contributie nog niet of niet volledig hebben betaald. Daarmee wordt het verlies alleen maar groter. Als dit echt de realiteit wordt, dan moeten wij volgend jaar helaas een resultaat presenteren van een verlies van ongeveer - € 25.000,-.

Wij roepen echt iedereen op om de contributie te betalen voor dit seizoen. Je doet het niet voor ons als bestuur, maar voor het voortbestaan van onze vereniging.

Wij blijven optimistisch, maar als deze cijfers écht werkelijkheid worden, dan duurt het niet lang voordat wij ons als vereniging moeten uitschrijven.

Vorig jaar hebben wij een korting gegeven voor dit seizoen aan leden die dit wilden en uiteraard zullen we kijken naar de mogelijkheden voor het nieuwe seizoen, maar we zijn afhankelijk van een aantal factoren. Enkele belangrijke factoren zijn: NOW 3.0 regeling voor verenigingen, vermindering huurkosten velden en kwijtschelding kosten KNVB. We zullen dit eerst moeten afwachten voordat we een compensatie aan kunnen bieden.

Op sponsorgebied heeft het ons heel erg geholpen dat de hoofdsponsors op eigen initiatief hebben verlengd. Deze echte Quick Steppers Michael, Raymon en Roy zijn we als club echt dankbaar hiervoor. Aankomende periode zullen we echter wel weer de gesprekken moeten aangaan met de huidige bordsponsoren, want 90% van de overeenkomsten loopt einde dit jaar af. 

 

VERENIGING

Naast de financiële uitdagingen zijn onze trainers van zowel de jeugd als senioren continu bezig om conform de voorschriften trainingen te geven en hebben we zelfs een aantal wedstrijden mogen spelen begin dit seizoen. Wij zijn dan ook enorm trots op hun bijdrage en ook op die bijdrage en aanwezigheid van onze leden. Het is goed om te zien dat de opkomst bij zowel de jeugd als senioren ten alle tijden hoog is. Dat zegt iets over jullie en wij zijn op onze beurt weer blij dat jullie allemaal lid zijn van onze vereniging!

Wij zijn dankbaar voor de tijd en energie die onder andere onze jeugdcoördinatoren Sunil en Marco dagelijks inzetten om ons jeugdplan, dat zij zelf grotendeels hebben opgesteld, te blijven doorzetten.
De hele jeugdcommissie zet zich elke zaterdag weer in voor een ochtend vol voetbalplezier.

Ook zijn wij erg blij met het verlengen van de overeenkomst met onze hoofdtrainer Eki Korte. Ondanks dat we maar een paar wedstrijden hebben kunnen zien, zien we vooral de spelvreugde terug en dan komen de punten vanzelf.

In dit jaar heeft ons tweede elftal ook een heldendaad verricht en dat was een echtpaar redden uit een sloot. Fantastisch! Dit heeft zelfs de landelijke pers gehaald en sponsor Robert van de Ven heeft de spelers hier ook een beloning voor beschikbaar gesteld. 

In ons laatste ALV is medegedeeld dat Robbert aan zijn één na laatste seizoen bezig is als bestuurder. Ook hebben we heel positief nieuws gebracht, namelijk dat we ook Bob Langerak mochten verwelkomen in het bestuur. Het is belangrijk dat we meerdere opvolgers hebben voor het bestuur, want dit zorgt voor de continuïteit van het voortbestaan van onze club. Mocht je ambities hebben of wil je echt het verschil maken, laat het ons dan weten.
Naast bestuurlijke functies hebben we een nieuwe actieve ZaMi commissie en is Yvette toegetreden tot onze jeugdcommissie.

Als laatste willen wij een ieder hele fijne feestdagen toewensen en alvast een gelukkig nieuwjaar. Denk aan jezelf en de mensen om je heen en hopelijk tot snel!

 

Bestuur Quick Steps