Interview met Eki Korte

Zoals gebruikelijk na de komst van een nieuwe trainer, proberen we er op een ludieke manier achter te komen wie hij is en wat zijn plannen zijn, zelfs bij een ‘oude bekende’. Als club, en als redactie, hebben we een aantal vragen bedacht. Of ze journalistiek verantwoord zijn, laten we aan de lezer over. In ieder geval bedanken we Eki alvast voor het interview. En beloven dat we dat weer zullen doen op het moment dat de eerste prijs binnen is!

 

Hé Eki, je bent nu al een aantal weken met de mannen aan de slag, hoe bevalt het jou bij Quick Steps?

Het bevalt me prima daar aan de Nijkerklaan. Maar dat wist ik al want ik ken de club en de mensen en in het algemeen is er niets veranderd aan de cultuur van Quick Steps; presteren, gezelligheid en elkaar in zijn waarde laten.

Sinds dit jaar is er een actieve ZaMi commissie die je gaat bijstaan in allerlei zaken, hoe vind je hoe het tot nu toe gaat met deze samenwerking?

De samenwerking gaat prima. Korte lijntjes en duidelijkheid naar elkaar toe. Tot nu toe goede en constructieve besprekingen gehouden met de gehele staf en iedereen weet ook wat hem/haar te doen staat. Ook de randvoorwaarden m.b.t kleding , materialen zijn prima geregeld.

Dit jaar begin je bij ons eerste elftal met een bijna hele nieuwe technische staf op Bob Langerak (grensrechter) na, hoe heb je dit team samengesteld?

Bob is natuurlijk DE duizendpoot van Quick Steps wat betreft randzaken en in en outs van de selectie (zonder anderen daar te passeren want iedereen is voor 100% bezig met de vereniging). Ook is hij assistent scheidsrechter van het 1e en speelt zelfs nog in een lager team . Verzorgster nu is Sandra Schoenmaker waar ik goed mee heb samengewerkt bij o.a. RAS en DWO en een topper is op het gebied van blessures, hersteltraining en het en sociale (lees : gezellige) aspect wat zij in zich heeft. Herman van Uffelen is teammanager en heeft hier ruime ervaring in bij diverse clubs. Herman zorgt ervoor dat trainers en spelers geen omkijken hebben naar zaken die op trainings- en wedstrijddagen vanzelfsprekend moeten zijn. En daarbij houdt Herman ook wel van een stukje gezelligheid waar hij bij Quick Steps op het juiste adres is.

Dit jaar werk je ook voor het eerst met Ron Ridderhof. Dat is een Quick Stepper in hart en nieren en al heel lang verbonden aan de club, hoe verloopt de samenwerking tot op heden?

Ron ken ik al heel wat jaartjes (o.a. van GDA waar toen ook mijn zoon in de jeugd speelde). Een bevlogen persoon die alle in en outs van de club kent. De samenwerking loopt prima en hij geeft mij ook handige tips en weetjes over de club. Zoals ik altijd heb gewerkt met een trainer van het 2e doen we alles samen en proberen zoveel mogelijk bij elkaars wedstrijden te zijn om een goed en reëel beeld van elke speler te krijgen.

Tot afgelopen maandag konden spelers vertrekken of nieuwe spelers zich inschrijven bij ons, kan jij vertellen wat de status hiervan is?

Quick Steps is de ‘transferperiode’ prima doorgekomen en dat met een 0 euro spelersbudget :-). Een aantal spelers zijn gestopt vanwege privé-redenen maar er zijn er meer bijgekomen dan dat er gestopt of weggegaan zijn.

Spelers die gekomen zijn :

1

Jorden 't Hart

RKDEO

2

Peter Aref

Semper Altius

3

Joey van Dooren

Semper Altius

4

Marco Pronk

Duindorp

5

Remco van Wingerden

HBS

6

Ralph  Hulman

Duindorp

7

Mike Roos

Scheveningen

8

Justin Balk

Loosduinen

9

Colin Holgen

Loosduinen

10

Mitchell Ian Riding

Semper Altius

11

Raily Hanson

Loosduinen

12

Benito Bodmann

Duindorp SV

13

Jesse Bleeck

DZC' 68 (Doetinchem)

 

Spelers die vertrokken zijn :

1

Jeffrey Bood

Gestopt

2

Ricardo Morauw

Gestopt

3

Nick den Heijer

Gestopt

4

Danny Emmerik

Gestopt

5

Griff Klaver

Gestopt

6

Albert Roos

Gestopt

7

Jessy Vermeer

Gestopt

8

Nick Danen

Quick

9

Rafael Friendwijk

REMO

10

Prince Addai

HDV

 

Een aantal namen zijn geen onbekende in de Haagse voetbalwereld en hebben ook veel hoger dan de 3e klasse gespeeld, wat verwacht je van hun?

Ik begin op nul bij Quick Steps en heb alle spelers, inclusief de nieuwe, persoonlijk gesproken via de telefoon. Tijdens dit gesprek heb ik uitgelegd dat ik er blanco in sta en er ook vanuit ga dat spelers dit doen. Met andere woorden : hoe hoog je ook hebt gespeeld, je moet het in de voorbereiding toch zelf waar maken. Maar spelers die hoger hebben gespeeld , een goede jeugdopleiding hebben gehad kunnen voor dat beetje extra zorgen waardoor je de punten in onze eigen tas kunnen doen. Daarbij kunnen deze spelers (maar ook spelers die er al waren) jonge spelers begeleiden binnen training/wedstrijd waardoor deze ook weer stappen kunnen zetten. Dus als team elkaar steunen, zeker als het wat minder loopt.

In een aantal nieuwe spelersaankondigingen hebben we gelezen in de pers dat we dit jaar misschien wel een voorname rol kunnen gaan hebben in de 3e klasse, wat zijn jouw verwachtingen voor het eerste en tweede elftal?

Van de 4 seizoenen dat Quick Steps nu in de 3e klasse speelt was het 3 seizoenen strijden tot het eind voor behoud. Ik hoop (en verwacht) dat we ons snel veilig spelen en zodoende wat rust creëren om zodoende misschien een prijs mee te pikken. De poule (ga ervan uit dat het dezelfde is als afgelopen seizoen) is lastig, maar wel leuk. Vele speelstijlen kom je tegen en ik ga ervoor zorgen dat Quick Steps komend seizoen een eigen speelstijl zal ontwikkelen waarbij tegenstanders toch verrast worden. Wat voor speelstijl zal je dan denken ? Nou, tipje van de sluier : in ieder geval 1 doelpunt meer maken dan de tegenstander ! hahahaha 

Wat ga jij de aankomende maanden doen totdat we hopelijk weer mogen voetballen vanaf september?

Op het moment trainen we nog door op een rustig tempo en vanaf eind juli zullen we ons echt gaan voorbereiden. In de tussentijd allerlei zaken regelen, want officieel mag je pas 1 september wedstrijden spelen. Dus plan A ligt al op de planken en we zijn nu bezig met plan B, mocht bijvoorbeeld bekerwedstrijden uitgesteld worden en eventueel de competitie.

Wanneer is voor jou het aankomend seizoen geslaagd?

Mijn seizoen is geslaagd als we aan eind van de rit tegen elkaar kunnen zeggen : we hebben er keihard voor geknokt, hebben plezier gehad op de trainingen, wedstrijden en in de kantine EN doelstelling is behaald.

Wil je verder nog iets kwijt wat wij graag willen weten?

Ja, wil de club (Zami commissie , Dagelijks Bestuur , maar ook André Bellekom, de miljoenpoot van de club) complimenteren hoe ze in deze moeilijke tijd alle zaken top regelen. Verder gaan ook mijn gedachten uit naar de familie van  de onlangs overleden Bing Kappenburg. Ik vind het jammer dat ik niet mee kan maken dat ik trainer ben van zijn cluppie en hij langs de kant zal staan en zal roepen na een overwinning : Quick Steps Forever. Wij , als selectie zullen Bing dan ook eren en herdenken bij de eerstvolgende officiële wedstrijd waarbij ik zal denken : Bing Forever !

 

Afbeelding